Örkényi lovaglótanárok írásai

Gondolatok a lovaglásról

Gondolatok a lovaglásról

Gondolatok a lovaglásról Előszó (Ernst József)

2018. március 02. - Halász Péter lovas edző

Előszó

(részlet)

„A legtöbb lovas azt állította, hogy a lovaglást könyvből nem lehet megtanulni. Kevesen vállalkoztak arra, hogy a lovaglásnak szavakkal nehezen kifejezhető tudnivalóit, a lovaglás terén szerzett tapasztalataikat, érzéseiket írásban is megfogalmazzák. Mindössze néhány cikk jelent meg a háború előtt a Szent György, a Magyar Katonai Szemle, majd a háború után a Pegazus, a Lovassport című folyóiratban, amelyeknek példányai csak néhány könyvtárban találhatók meg.
A cikkek szerzőinek egy része az első világháború előtt még bécsi iskolát végezte, mások pedig a két világháború közötti időszakban, előbb Budapesten, majd Őrkénytáborban létrehozott Tanárképző tanítványai voltak. Időszerűnek, hasznosnak és sporttörténetileg is érdekesnek tartottam, hogy a rövid ideig működő Tanárképzőről, tanárainak és tanítványainak munkásságáról megemlékezve, az „örkényi iskola” felfogását tükröző cikkek nagy része egy kötetben összegyűjtve megjelenjenek.”  Ernst József

Előjelentkezés a könyvre itt: https://listamester.hu/forms/477/46291.html

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatokalovaglasrol.blog.hu/api/trackback/id/tr7812884222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása